

Student Volunteer Information and Job Descriptions

Benefits:

- Networking with and exposure to more than 1500 industry professionals
- Conference education sessions*
- Exhibition hall featuring 100+ health informatics companies, Showcase Theatre and e-Poster Presentations
- One meal per shift
- Complimentary conference registration*
- Participation in the Welcome Reception on Sunday, June 4th

*Once the minimum 10 hours are completed, your registration will be upgraded to allow access to educational sessions and the exhibit floor only

**To participate in the CHIA Awards Gala, please purchase tickets by registering for the conference.

Prerequisites:

To become a Student Volunteer at e-Health 2017, you must be:

- A student member of COACH in good standing (individual or AIM student members)
- Professional, takes initiative, enthusiastic & friendly, able to adapt to rapidly changing work conditions
- Age 19 years or older

Your Commitment:

- Confirmation of at least 10 volunteer hours
- Read and understand the e-Health Volunteer Manual prior to the scheduled Volunteer Conference Call
- Attend the scheduled Volunteer Conference Call with the e-Health Conference Volunteer Manager (held approximately one week prior to the start of the conference)
- Pay and arrange own transportation to/from the Metro Toronto Convention Centre
- Pay and arrange own accommodations during the conference
- Pay and arrange own incidental charges (i.e. hotel incidentals and meals outside of scheduled meals)

Please apply online at: <u>http://www.etouches.com/esurvey/eh17volunteers</u>

Application deadline is **May 1, 2017**. Students will be notified of acceptance by May 15, 2017. If you have any questions, contact Marbie Alura, Volunteer Manager: ehealth2017-exhibits@icsevents.com.



Volunteer Role Descriptions

Delegate Bag Stuffing Date: Saturday, June 3rd Time: 11:00 am – 3:00 pm Hours Required: 4 # Volunteers Required: 15+ Responsibilities: Assist with stuffing delegate bags for the conference

Fun Run Desk Aid Date: Sunday, June 4th Time: 3:00 pm – 8:30 pm Hours Required: 5.5 # Volunteers Required: 1 Responsibilities: Register delegates for the Fun Run, respond to any runner enquiries

Fun Run Assistants Date: Monday, June 5th Time: 6:00 am – 8:00 am Hours Required: 2

Volunteers Required: 2

Responsibilities: Assist with set-up and take-down of Fun Run, register any same day runner participants, respond to runner enquiries, act as marshals at the start and end of run route

Registration Desk Aid

 Date(s) and Time(s): Sunday, June 4th 3:00 pm – 8:30 pm (5.5 hours) Monday, June 5th 7:00 am – 12:00 pm OR 12:00 pm – 5:00 pm (5 hours) Tuesday, June 6th 7:00 am – 12:00 pm OR 12:00 pm – 5:00 pm (5 hours)
Hours Required: As stated above # Volunteers Required: 1 per shift Responsibilities: Assist Registration Staff with replenishing and handing out delegate bags

Pre-Conference Session Aids Date(s) and Time(s): Sunday, June 4 11:30 am – 4 pm Hours Required: 4.5 # Volunteers Required: 2

Responsibilities:

- Lend support to the Pre-Conference session moderator if needed
- Collect tickets from delegates at the door (pre-registration is required before entry)
- Count how many delegates are in each room once the session has started



Conference Session Aid Date(s) and Time(s): Sunday, June 4th 4:00 pm - 9:00 pm (5 hours) Monday, June 5th 8:00 am - 12:30 pm (4.5 hours) 12:00 pm - 5:30 pm (5.5 hours) 6:00 pm - 10:00 pm (4 hours) Tuesday, June 6th 8:00 am - 12:30 pm (4.5 hours) 12:00 pm - 6:30 pm (4.5 hours) Wednesday, June 7th 8:00 am - 2:00 pm (6 hours)

Hours Required: As stated above # Volunteers Required: 4+ per shift

Responsibilities:

- Be prepared and flexible to man several sessions simultaneously or move from one session ending to another session about to begin
- Accurately record audience counts for each session you are monitoring
- Lend support to the session moderator if needed
- Submit completed audience count sheets to Volunteer Manager by the end of your shift

Showcase Aid & Tradeshow Information Desk Aid

Date(s) and Time(s):

Monday, June 6th

9:30 am – 4:00 pm (6.5 hours)

Tuesday, June 7th

9:00 am - 2:30 pm OR 1:00 pm - 6:30 pm (5.5 hours)

Hours Required: As stated above

Volunteers Required: 3 per shift

Responsibilities:

- Answer any Showcase Theatre and Tradeshow enquires from delegates (list of exhibitors, provide directions, etc.)
- Announce the upcoming Showcase Theatre presentation on the PA system
- Accurately record the audience numbers for each Showcase Theatre Presentation
- Distribute and collect headsets from delegates at the entrance and exit points
- Direct exhibitor enquiries appropriately (supplier, manager, etc.)



Information Desk Aid

Date(s) and Time(s):

Sunday, June 4^{th} 3:00 pm – 8:30 pm (5.5 hours) Monday, June 5^{th} 7:00 am – 12:00 pm or 12:00 pm – 5:00 pm (5 hours) Tuesday, June 6^{th} 7:00 am – 12:00 pm or 12:00 pm – 5:00 pm (5 hours)

Hours Required: As stated above

Volunteers Required: 1 per shift

Responsibilities:

- Read Delegate FAQ's Manual prior to your shift
- Assist with any enquiries from delegates regarding the E-Health 2017 Conference
- Be comfortable working in a high traffic environment as this Information Desk is located at the Delegate Registration Area